Noord-Holland

Wandeltocht over de Westfriese Omringdijk

  • Aartswoud
  • Alle woensdagen tussen 20 juli en 31 augustus

Wandeltocht van 5, 8 of 12 km over de Westfriese Omringdijk, het Blote Biene-pad, Pannepad en door Aartswoud. Bij de lange wandeltocht ook door een klein stukje Lambertschaag.

Start op alle woensdagen (20 juli tot 31 augustus) tussen 10.00 en 12.00 uur bij de Familie Nieuweboer Hotelhuisjes, Kolkweg 6, Aartswoud. U krijgt hier de route mee.
Bij de familie Nieuweboer kunt u een kopje koffie of thee kopen en eventueel even in de stal kijken.

De wandeltocht gaat over de dijk naar het prachtige dorp Aartswoud. Over het Blote biene-pad door de weilanden.
Voor de korte route gaat u als dit pad overgaat in het Pannepad door het weiland terug naar de boerderij van de familie Nieuweboer.
Bij de 8 km-route loopt u eerst door het weiland en gaat daarna over het Pannepad richting Lambertschaag.
Voor de lange route neemt u na het Blote Biene-pad het Pannepad. Aan het einde komt u in Lambertschaag. Hier gaat u de dijk weer op richting de familie Nieuweboer.

Bij de 8 km en 12 km-route komt u langs de Kolk van Dussen, een prachtig natuurgebied, hier staat ook een uitkijktoren waar u over de dorpen Lambertschaag, Abbekerk, De Weere, Aartswoud kunt kijken en een prachtig uitzicht heeft over het natuurgebied.

Voor de organisatie is het plezierig als u zich opgeeft (stuur een mail naar: info@hotelhuisjesaartswoud.nl).
De route is gratis.

Vragen?
Heeft u vragen neem dan contact op met info@hotelhuisjesaartswoud.nl

Dit is een samenwerking tussen

Over ons

Ontdek de wereld achter je eten

Welkom bij Boeren Buren, het publieksmerk van LTO Noord dat een brug slaat tussen de agrarische sector en de samenleving. Wij geloven in de kracht van dialoog en begrip, en daarom willen we graag met jou in gesprek gaan. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat boeren en burgers elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Boeren Buren is ontstaan vanuit de gedachte dat het tijd is voor meer verbinding tussen boer, tuinder en de samenleving. We willen graag laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we zo gepassioneerd zijn over onze sector. Door de dialoog aan te gaan en elkaar te leren kennen, kunnen we samenwerken aan een duurzame toekomst waarin voedselproductie en natuurbescherming hand in hand gaan.

#waarboerenburenworden

Ontdek de wereld achter je eten

Meer over ons