Drenthe

Wandelroute Dalen

  • Dalen
  • Gehele zomer

De route Dalen voert je langs culturele en historische plaatsen. De wandelroute (9,1km) loopt door het hart van Dalen en gaat naar de grens met Coevorden. Onderweg kan je luisteren naar verhalen van Harm Dijkstra : o.a. de belegeringskampen tijdens de Franse bezetting, het leven op het platte land van vroeger en andere lokale bijzondere gebeurtenissen. Daarvoor zijn langs de route verschillende borden geplaatst met afbeeldingen en een QR-code. Deze QR-code is met een smartphone te scannen waarna de informatie direct te beluisteren valt, naar keuze in het Drents of Nederlands. Daarmee wordt de wandeling een cultuurhistorische ontdekkingstocht.

Ingesproken door Harm Dijkstra
Teksten en foto’s uit archief Aold Daol’n

 

Voor meer informatie check de website

Dit is een samenwerking tussen

Over ons

Ontdek de wereld achter je eten

Welkom bij Boeren Buren, het publieksmerk van LTO Noord dat een brug slaat tussen de agrarische sector en de samenleving. Wij geloven in de kracht van dialoog en begrip, en daarom willen we graag met jou in gesprek gaan. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat boeren en burgers elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Boeren Buren is ontstaan vanuit de gedachte dat het tijd is voor meer verbinding tussen boer, tuinder en de samenleving. We willen graag laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we zo gepassioneerd zijn over onze sector. Door de dialoog aan te gaan en elkaar te leren kennen, kunnen we samenwerken aan een duurzame toekomst waarin voedselproductie en natuurbescherming hand in hand gaan.

#waarboerenburenworden

Ontdek de wereld achter je eten

Meer over ons