Noord-Holland

Historische vaartocht door polder Het Grootslag

  • Café De Paus, P.J. Jongstraat 96, Lutjebroek
  • Zaterdag 5 augustus

Op 5 augustus kunt u een rondvaart maken met originele schuiten en een gids die u alles vertelt over de geschiedenis van het gebied. Aangezien dit het laatste gebied was dat van vaar- naar rijpolder ging en er in die tijd steeds meer aandacht was voor recreatie en toerisme, is er een vaarroute gemaakt. Deze duurt ongeveer 3,5 tot 4 uur.

U zult door prachtige natuurgebieden varen, waar u nog steeds de kleine stukjes eilanden kunt zien waar vroeger gewassen werden verbouwd. Ook zult u verhalen horen over Napoleon en Jacoba van Beieren, die hun stempel hebben achtergelaten in dit stukje West-Friesland. We zullen over De Overhaal varen, waar we ons laten overhalen. Maar waarom is hier zo dicht bij Enkhuizen een haven gekomen? Hoe zit het met de bewoning in Enkhuizen? Dit zijn allemaal interessante feiten die u tijdens de vaartocht zult horen van een gids.

Vanwege het 600-jarig bestaan van de polder kunt u volledig verzorgd mee op de schuit die vroeger voor het vervoer van producten werd gebruikt.
De vaartocht gaat over de Tocht, langs de resten van de vroegere vaarveiling en landtongen, de molen Ceres, over de Overhaal, door het prachtige stadje Enkhuizen, agrarisch landschap en natuurgebied. De vaartocht is georganiseerd in kader van 600 jaar polder het Grootslag. De gehele vaartocht gaat door de polder.

Kosten
€ 30,- per persoon

Start
Vertrek om 12.30 uur bij café De Paus in Lutjebroek.
Einde vaartocht om ongeveer 17.30 uur

Aanmelden
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar trudebuysman@gmail.com. Hierbij graag het aantal personen vermelden en wat u wilt drinken. U ontvangt na aanmelding een betaalverzoek.
Geef u snel op, zodat we ervoor kunnen zorgen dat we voldoende schuiten hebben.

Vragen?
Heeft u vragen neem dan contact op met trudebuysman@gmail.com

Dit is een samenwerking tussen

Over ons

Ontdek de wereld achter je eten

Welkom bij Boeren Buren, het publieksmerk van LTO Noord dat een brug slaat tussen de agrarische sector en de samenleving. Wij geloven in de kracht van dialoog en begrip, en daarom willen we graag met jou in gesprek gaan. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat boeren en burgers elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Boeren Buren is ontstaan vanuit de gedachte dat het tijd is voor meer verbinding tussen boer, tuinder en de samenleving. We willen graag laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we zo gepassioneerd zijn over onze sector. Door de dialoog aan te gaan en elkaar te leren kennen, kunnen we samenwerken aan een duurzame toekomst waarin voedselproductie en natuurbescherming hand in hand gaan.

#waarboerenburenworden

Ontdek de wereld achter je eten

Meer over ons