Wat te zaaien in februari voor een bloeiende tuin

Het is februari en de boerderij komt langzaam tot leven met de belofte van een nieuw seizoen. Terwijl de winter nog haar laatste greep lijkt te hebben, is de boer al druk bezig met het voorbereiden van de akkers voor wat komen gaat. Maar wat gebeurt er eigenlijk op de boerderij in deze tijd van het jaar? Laten we samen een kijkje nemen in de boerentuin en ontdekken welke kleurrijke verrassingen er in februari op ons wachten.

Spinazie

Als je ooit hebt gedroomd van het plukken van verse spinazie uit je eigen tuin, is dit het perfecte moment om te beginnen. Boeren zaaien deze groene, voedzame bladgroente in februari, in de hoop op een vroege oogst. Spinazie gedijt goed in koelere temperaturen en is een smakelijke toevoeging aan je lentemenu.

Erwten

Stel je voor dat je binnenkort je eigen verse erwten kunt oogsten! Boeren zaaien erwten in februari, en hoewel het nog even duurt voordat ze klaar zijn om te plukken, is het wachten meer dan de moeite waard. Erwten zijn niet alleen heerlijk, maar ook een uitstekende bron van eiwitten.

Kruiden zoals kervel en peterselie

Terwijl de temperaturen nog mild zijn, zaaien boeren kervel en peterselie in februari. Deze koudebestendige kruiden brengen niet alleen smaak naar je gerechten, maar ze gedijen ook in de frisse lucht van het vroege voorjaar.

Bloemenpracht voor een vrolijk uitzicht

Niet alleen de groenten worden gezaaid, ook bloembollen vinden hun weg in de aarde. Krokussen, sneeuwklokjes en winterakonieten worden met zorg geplant, klaar om een kleurrijk tapijt te vormen en ons te herinneren aan de belofte van warmer weer.

Laat dat gras maar groeien!

Boeren besteden ook aandacht aan het gazon in februari. Graszaad wordt gezaaid om ervoor te zorgen dat we in de zomer kunnen genieten van een weelderig groen gazon. Een kleine investering nu, voor een groenere toekomst

Wij boeren en tuinders kijken elke dag uit naar de dag dat deze zorgvuldig gezaaide gewassen tot volle bloei zullen komen. En terwijl we ons verheugen op de oogst die deze maanden van toewijding zal voortbrengen, willen we jullie, de Boeren Buren, uitnodigen om deel te nemen aan dit kleurrijke avontuur op de boerderij. Laten we samen genieten van de vruchten van het komende voorjaar en waardering hebben voor het harde werk dat achter elke verse groente schuilgaat.

Door: Jasper Seidel