Overijssel

Van Riek tot Vork

  • IJsselkade Kampen
  • 26 augustus tussen 11.00 - 17.00 uur

IJsseldelta Boert Bewust werkt door middel van diverse activiteiten in hun eigen streek aan verbinding tussen boer en burger.

Hierdoor ontstaat er dialoog en meer interactie en begrip tussen boeren en de samenleving. Op zaterdag 26 augustus organiseren zij tijdens het Hanzefest in Kampen, het evenement: Van Riek tot Vork.

Je volgt je neus en schuift aan bij een mooi gedekte tafel. Je gaat zitten, krijgt iets te drinken, proost met je tafelgenoten en zet een koptelefoon op. Je hoort een gedicht over oorspronkelijkheid en geluiden die je meenemen naar buiten. Naar de boer, die begint te vertellen. Ja, die boer die het eten dat je nu eet verbouwd heeft. Je proeft en je luistert, glimlacht of fronst. Van Riek tot Vork biedt een verfijnd gerecht aan waarbij je door een smaakversterkend hoorspel het verhaal achter dat wat je eet te weten komt. Smaak en geluid gaan tijdens deze maaltijd een verbinding aan: geen hap, slik, weg. Wij serveren slow food met een snufje poëzie, een dressing van theater en een theelepeltje idealisme.

Schuif aan bij de tafel van Van Riek tot Vork en blijf niet onbekommerd! Van Riek tot Vork brengt de bezoeker op een speelse manier dichterbij de boer en legt de link tussen dat wat je eet en waar dat vandaan komt. Startend bij een boer uit de omgeving die over zijn product begint te vertellen en eindigend bij het gerechtje op je bord.

Op deze dag zijn de boeren en tuinders aanwezig uit de IJsseldelta. Zij serveren de gasten aan tafel en gaan na afloop het gesprek aan met de bezoekers. Hebben de gasten nog aanvullende vragen voor de boeren of willen ze doorpraten over wat ze hebben gehoord, dat kan zeker. Zo ontstaat er een mooie wisselwerking tussen boer en burger.

Tussen 11.00 – 17.00 uur zijn er verschillende rondes waarbij mensen aan tafel kunnen schuiven. Per ronde kunnen er maximaal 30 personen aan tafel zitten.

Deelname is gratis!

Voor meer informatie check de website!

Vragen?
Heeft u vragen neem dan contact op met ijsseldeltaboertbewust@gmail.com

Dit is een samenwerking tussen

Over ons

Ontdek de wereld achter je eten

Welkom bij Boeren Buren, het publieksmerk van LTO Noord dat een brug slaat tussen de agrarische sector en de samenleving. Wij geloven in de kracht van dialoog en begrip, en daarom willen we graag met jou in gesprek gaan. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat boeren en burgers elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Boeren Buren is ontstaan vanuit de gedachte dat het tijd is voor meer verbinding tussen boer, tuinder en de samenleving. We willen graag laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we zo gepassioneerd zijn over onze sector. Door de dialoog aan te gaan en elkaar te leren kennen, kunnen we samenwerken aan een duurzame toekomst waarin voedselproductie en natuurbescherming hand in hand gaan.

#waarboerenburenworden

Ontdek de wereld achter je eten

Meer over ons