Groningen

Pronkjewailpad Maand Juni

  • Niehove
  • Op 3 juni en daarna elke donderdag t/m zondag t/m 30 juni 2023.

Opening Etappe van de maand Juni: Niehove – Borg Verhildersum in Leens

Wandelen langs én door de Pronkjuwelen in Groningen. Op de Etappe van de Maand Juni kun je onder andere rekenen op gastvrijheid bij Rianne’s Boerderij IJs in Niehove, Adventurepark Waddenfun in Wehe-den Hoorn en Borg Verhildersum in Leens. De Openingsdag is altijd de eerste zaterdag van de maand: 3 juni. Van april tm oktober is deze etappe op donderdag t/m zondag geopend, maar in juni met extra activiteiten waaronder op openingsdag zaterdag 3 juni!

Niehove werd in 2019 door Weekblad Elsevier uitgroepen tot mooiste dorp van Nederland. Niet zonder reden, want Niehove is een pittoresk wierdedorpje met bescherm dorpsgezicht. Het ligt op een wierde is gebrouwd in twee circkels rondom de 13e eeuwse kerk. Deze kerk doet momenteel o.a. dienst als Bezoekerscentrum en fungeert tijdens de Etappe van de Maand als startpunt van de wandeltocht. Vanaf Niehove loopt de route langs verschillende doorkomstplaatsen en dorpen zoals Electra, Houwerzijl, Warfhuizen, Wehe-den Hoorn en Leens.

Het thema van het Pronkjewailpad gaat dit jaar over de Groninger Borgen. Op deze route in juni passeren we onder andere de (voormalig) borg Van Starkenborg en borg Verhildersum. Vergeet niet op deze locaties kun je via de Pronkjewailpad App de speciale thema-vragen te beantwoorden! Op het Pronkjewailpad bepaal je zelf wanneer en waar je loopt. Dat geldt ook deels voor de Etappe van de Maand. Je mag namelijk de hele maand de betreffende etappe lopen en zelf ook jouw start- en finishpunt bepalen. Maar om je een beetje op weg te helpen, kun je er ook voor kiezen om te lopen op de Openingsdag van de Etappe van de Maand. Deze maand is dat op zaterdag 3 juni. Een voordeel is dan dat de stempelposten nog eens extra hun best doen om jou gastvrij te ontvangen. Ook is de kans groot dat je mede-pronkjewailpad-wandelaars op de route tegenkomt!

Voor een etappe stempelkaart die je zelf op A4 kunt printen betaal je 5 euro. Een uitvouwbare papieren stempelkaart voor de hele route kost 40 euro en is bij diverse verkooppunten verkrijgbaar.

Voor meer informatie klik hier.

Vragen?
Heeft u vragen neem dan contact op met pronkjewailpad@todn.nl

Dit is een samenwerking tussen

Over ons

Ontdek de wereld achter je eten

Welkom bij Boeren Buren, het publieksmerk van LTO Noord dat een brug slaat tussen de agrarische sector en de samenleving. Wij geloven in de kracht van dialoog en begrip, en daarom willen we graag met jou in gesprek gaan. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat boeren en burgers elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Boeren Buren is ontstaan vanuit de gedachte dat het tijd is voor meer verbinding tussen boer, tuinder en de samenleving. We willen graag laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we zo gepassioneerd zijn over onze sector. Door de dialoog aan te gaan en elkaar te leren kennen, kunnen we samenwerken aan een duurzame toekomst waarin voedselproductie en natuurbescherming hand in hand gaan.

#waarboerenburenworden

Ontdek de wereld achter je eten

Meer over ons