Groningen

Pronkjewailpad

  • Winsum
  • Op zaterdag 1 juli Openingsdag

Opening Etappe van de maand Juli: Winsum-Warfhuizen 19,5 km

In juli 2023 start de Etappe van de Maand in Winsum: ‘Het mooiste dorp van Nederland’, volgens de ANWB in 2020. Als je door Winsum loopt waan je je in vroegere tijden. Met maar liefst 59 rijksmonumenten is er op elke straathoek wel iets te zien. Van een kasteel tot oude woonhuizen en historische boerderijen: hier staan karakteristieke gebouwen die de de tand des tijds hebben doorstaan.

Deze etappe van de maand kent ruim 10 stempelposten en 2 (verdwenen) borgen. Vanuit Winsum brengt deze etappe wandelaars meanderend langs en door een deel van het prachtige stroomdal van het Reitdiep en Schaphalsterzijl, Aduarderzijl, Ezinge, Saaksum en Roodehaan. Na bijna 20 kilometer volgt Warfhuizen en ‘halverwege’ wordt een oversteek gemaakt met het Reitdiepveer.

Voor een etappe stempelkaart die je zelf op A4 kunt printen betaal je 5 euro. Een uitvouwbare papieren stempelkaart voor de hele route kost 40 euro en is bij diverse verkooppunten verkrijgbaar.

Voor meer informatie klik hier.

Vragen?
Heeft u vragen neem dan contact op met pronkjewailpad@todn.nl

Dit is een samenwerking tussen

Over ons

Ontdek de wereld achter je eten

Welkom bij Boeren Buren, het publieksmerk van LTO Noord dat een brug slaat tussen de agrarische sector en de samenleving. Wij geloven in de kracht van dialoog en begrip, en daarom willen we graag met jou in gesprek gaan. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat boeren en burgers elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Boeren Buren is ontstaan vanuit de gedachte dat het tijd is voor meer verbinding tussen boer, tuinder en de samenleving. We willen graag laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we zo gepassioneerd zijn over onze sector. Door de dialoog aan te gaan en elkaar te leren kennen, kunnen we samenwerken aan een duurzame toekomst waarin voedselproductie en natuurbescherming hand in hand gaan.

#waarboerenburenworden

Ontdek de wereld achter je eten

Meer over ons