Groningen

Kraamkamer van de aardappel

  • Eenrum
  • 15 juli 2023 van 10.00 uur tot 16.00 uur

Wij zijn een aardappelveredelingsbedrijf, dit wil zeggen dat we nieuwe aardappelrassen maken op traditionele wijze.  We beginnen elk jaar met ongeveer 40.000 zaailingen in de kas, deze komen uit eigen kruisingen van ouderplanten.

Wat is er te doen:

  • Kom een kijkje nemen bij een aardappelveredelaar en zie hoe een nieuw aardappelras tot stand komt.
  • Kom in de kas op verdieping waar de ouderplanten staan en de zaailingen (aardappels uit zaad) groeien en de kruisingen gemaakt worden of kijk in de keuken hoe de aardappels getest worden.
  • Bij mooi weer is het mogelijk het proefveld buiten te bekijken en hier meer over te weten te komen (hier staan ongeveer 35.000 verschillende soorten aardappels)

Adres: Westerweg 2, 9967 TE Eenrum

Vragen?
Heeft u vragen neem dan contact op met karel@dbiemondbv.nl

Dit is een samenwerking tussen

Over ons

Ontdek de wereld achter je eten

Welkom bij Boeren Buren, het publieksmerk van LTO Noord dat een brug slaat tussen de agrarische sector en de samenleving. Wij geloven in de kracht van dialoog en begrip, en daarom willen we graag met jou in gesprek gaan. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat boeren en burgers elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Boeren Buren is ontstaan vanuit de gedachte dat het tijd is voor meer verbinding tussen boer, tuinder en de samenleving. We willen graag laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we zo gepassioneerd zijn over onze sector. Door de dialoog aan te gaan en elkaar te leren kennen, kunnen we samenwerken aan een duurzame toekomst waarin voedselproductie en natuurbescherming hand in hand gaan.

#waarboerenburenworden

Ontdek de wereld achter je eten

Meer over ons