Gelderland

Kennisfestival Agro-innovatiecentrum De Marke

  • Roessinkweg 2, 7255 PC Hengelo
  • Zaterdag 9 september 2023 van 10.30 tot 16.00 uur

Op zaterdag 9 september 2023 is het zover. Dan organiseren we op Agro-innovatiecentrum De Marke in Hengelo (Gld) een open dag in de vorm van een kennisfestival. Het kennisfestival is van 10.30 tot 16.00 uur.

Tijdens het kennisfestival bieden we een uitgebreid programma met workshops, rondleidingen en een plein van de toekomst. Op het kennisfestival delen we nieuwe inzichten en innovaties, praktijkvoorbeelden en praktische handvatten waar boeren morgen op hun eigen bedrijf mee aan de slag kunnen.

Het kennisfestival heeft als rode draad:

  • waar word jij gelukkig van?
  • Hoe zorg je ervoor dat je als boer klaar bent voor de uitdagingen van morgen?
  • Hoe blijf je daarin innoveren en ontwikkelen?
  • Hoe zoek je daarin een goede balans?

Voor elk wat wils Programmaonderdelen zijn onder meer: kennissessies over de vier pijlers van De Marke: kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw, klimaat neutrale landbouw, inclusief voeding, en er is een plein van de toekomst, gericht op onder meer precisielandbouw.

Deze sessies worden continu aangeboden en zo kunnen bezoekers hun eigen programma samenstellen. Tevens kunnen bezoekers een kijkje nemen op De Marke en een rondleiding volgen. Ook aan de kleinste boertjes en boerinnetjes is gedacht en zal er genoeg vertier zijn. Tijdens het kennisfestival staan nieuwe ontmoetingen, het delen van kennis en ervaring en gezelligheid centraal. Het is goed toeven in de hoofdtent met lekker eten en drinken.

Voor meer info check de website!

Vragen?
Heeft u vragen neem dan contact op met info.demarke@wur.nl

Dit is een samenwerking tussen

Over ons

Ontdek de wereld achter je eten

Welkom bij Boeren Buren, het publieksmerk van LTO Noord dat een brug slaat tussen de agrarische sector en de samenleving. Wij geloven in de kracht van dialoog en begrip, en daarom willen we graag met jou in gesprek gaan. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat boeren en burgers elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Boeren Buren is ontstaan vanuit de gedachte dat het tijd is voor meer verbinding tussen boer, tuinder en de samenleving. We willen graag laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we zo gepassioneerd zijn over onze sector. Door de dialoog aan te gaan en elkaar te leren kennen, kunnen we samenwerken aan een duurzame toekomst waarin voedselproductie en natuurbescherming hand in hand gaan.

#waarboerenburenworden

Ontdek de wereld achter je eten

Meer over ons