Noord-Holland

Boerderijbewijs halen bij Hoeve De Meeuw

  • Schellinkhout
  • Elke woensdag en zaterdag in de vakantie

Bij Hoeve De Meeuw kun je het boerderijleven beleven, proeven en ervaren.

Elke woensdag en zaterdag zijn wij in de vakantie beschikbaar voor jong en oud om hun boerderijbewijs te halen. Aanvang is om 16.00 uur. We geven dan een uitgebreide rondleiding waar we ook op alle vragen antwoord geven. Je mag de kleine kalfjes melk geven en we gaan de koeien uit het weiland halen naar de melkstal waar ze gemolken worden, en we gaan bij het melken kijken. Ook ga je leren om boter maken. Je gaat na een kleine overhoring naar huis met een heus Boerderijbewijs en een medaille. Het is om ongeveer 18.15 uur afgelopen.

De kosten zijn incl. een kopje koffie/thee/limonade € 9,- per persoon.

Als je thuis nog meer napret wilt kun je lege flessen meenemen en kun je voor € 1,- per liter de verse boerderijmelk meekrijgen met een heerlijk pannenkoekrecept erbij.

Geef je even op via mail info@hoevedemeeuw.nl of telefonisch bij boerin Monique: 06-46990355.

Mocht je met een groepje een andere dag:willen bel of mail, we zijn flexibel en kunnen eventueel ook uitbreiden met pannenkoeken eten.

Welkome groet bij ons op de Boerderij

Jaap & Monique
Dorpsweg 9A
1697 KA  Schellinkhout

Vragen?
Heeft u vragen neem dan contact op met info@hoevedemeeuw.nl

Dit is een samenwerking tussen

Over ons

Ontdek de wereld achter je eten

Welkom bij Boeren Buren, het publieksmerk van LTO Noord dat een brug slaat tussen de agrarische sector en de samenleving. Wij geloven in de kracht van dialoog en begrip, en daarom willen we graag met jou in gesprek gaan. Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het belangrijk is dat boeren en burgers elkaar beter leren kennen en begrijpen.

Boeren Buren is ontstaan vanuit de gedachte dat het tijd is voor meer verbinding tussen boer, tuinder en de samenleving. We willen graag laten zien wie we zijn, wat we doen en waarom we zo gepassioneerd zijn over onze sector. Door de dialoog aan te gaan en elkaar te leren kennen, kunnen we samenwerken aan een duurzame toekomst waarin voedselproductie en natuurbescherming hand in hand gaan.

#waarboerenburenworden

Ontdek de wereld achter je eten

Meer over ons